Patru ani de la accidentul de schi al lui Michael Schumacher. Care este acum starea marelui campion

Publicat: 29 12. 2017, 11:52

„Baronul Roșu”, retras din F1 de la Ferrari în 2006, revenit în perioada 2010-2012 în cadrul Mercedes, rămâne paralizat, ascuns de ochii lumii în reședința sa din Elveția, vegheat de familie. ProSport vă prezintă firul evenimentelor în ‘tabăra Schumacher’: de la filmul accidentului, până la recordul stabilit în 2017 și la evenimentele majore din viața familiei. O dramă a unui campion al cărui nume este sinonim cu cea mai categorică dominație din istoria F1, a pilotului cu cel mai stufos palmares în Marele Circ, a unui om atras ca un magnet de sport dincolo de meserie – fie că a fost vorba de karting, motociclism, parașutism sau schi. #keepfightingmichael

29 decembrie 2013

Michael Schumacher s-a lovit grav la cap în timp ce schia în stațiunea Meribel din Alpii francezi. Germanul purta cască de protecție, cu cameră video montată în plus și s-a lovit cu capul de piatră puțin în afara pistei marcate. Casca s-a rupt în două din cauza impactului. Viața pilotului german a fost pusă în pericol, chiar dacă în momentul în care medicii au ajuns la el, Schumacher era conștient – foarte agitat. A fost transportat de urgență la Grenoble University Hospital Center.

30 decembrie 2013

Michael Schumacher a fost operat de două ori pe creier, pentru a înlătura cheagurile de sânge, iar medicii au luat decizia de a-i proteja creierul printr-o comă indusă.

31 decembrie 2013

Media a raportat faptul că un jurnalist deghizat în preot a încercat să intre în rezerva lui Michael Schumacher, pentru a obține fotografii în exclusivitate. Jurnalistul a fost descoperit și escortat în afara perimetrului înainte de a pătrunde în camera campionului de F1.

Citește continuarea pe ProSport!