Postul TV din România care va transmite următoarele trei sezoane Champions League și Europa League

Publicat: 23 12. 2014, 14:53

Conform sursei citate, Telekom Romania Communications a câștigat drepturile exclusive pentru TV, online și aplicații mobile ale UEFA Champions League și ale UEFA Europa League, pentru perioada 2015 – 2018. Astfel, dintre televiziunile cu plată din România, cele ale Dolce Sport vor fi singurele care vor difuza cele mai importante competiții fotbalistice intercluburi din Europa.

Cele mai mari staruri ale fotbalului mondial vor putea fi văzute, în următoarele trei sezoane, în meciurile transmise pe toate televiziunile Dolce Sport (patru Standard Definition și două High Definition), dar și prin platforma Telekom TV Web & Mobile.

Drepturile includ difuzarea tuturor meciurilor, inclusiv UEFA Super Cup, în direct și în reluare, precum și rezumatele de la miezul nopții din fiecare competiție și magazinele săptămânale.

„Ne bucurăm să aducem încă o veste bună pentru microbiști în preajma sărbătorilor de iarnă. Ne-am propus de la început să construim un canal de sport de calitate, de aceea UEFA Champions League și UEFA Europa League au fost în oferta noastră încă de la apariția Dolce Sport, în 2010. Prin intermediul platformei Telekom TV Web & Mobile, clienții noștri se pot bucura de o experiență nouă și unică urmărind meciurile celor două competiții internaționale – de oriunde, pe orice tip de ecran și exclusiv pe Dolce Sport”, a declarat Vlad Enăchescu, directorul general al Dolce Sport.

Dolce Sport, televiziunea de sport a Telekom Romania, este prezentă pe piața audiovizualului din România din 2010. În timp, conținutul Dolce Sport a fost transmis pe patru canale SD (Dolce Sport 1, Dolce Sport 2, Dolce Sport 3 și Dolce Sport 4) și două HD (Dolce Sport 1HD și Dolce Sport 2HD). Programele acestora pot fi urmărite și prin intermediul platformei Telekom TV Web & Mobile.

Telekom Romania este un brand de telecomunicații care oferă servicii de telecomunicații fixe și mobile complete, pentru o comunitate mare de clienți, cu aproximativ 10 de milioane de contracte de servicii.

Brandul Telekom Romania este prezent pe piața românească din 2014, după rebrandingul comun al Romtelecom și COSMOTE România.

TVR a deținut drepturile de difuzare a meciurilor de fotbal din UEFA Champions League pentru perioada 2012 – 2015. În 2012, TVR a anunțat că, în urma negocierilor, prețul pe care Televiziunea Română urma să îl plătească pentru pachetul UEFA Champions League 2012 – 2015 este de zece ori mai mic decât cel din contractul anterior (care a fost de circa 40 de milioane de euro, n.r.).

Consiliul de Administrație (CA) al Societății Române de Televiziune (SRTv) a decis recent să nu aprobe achiziționarea drepturilor de difuzare a meciurilor de fotbal din Champions League pentru perioada 2015 – 2018, potrivit unei hotărâri a CA publicată joi pe site-ul instituției.