Primele cuvinte ale lui Christian Eriksen după ce a fost la un pas de moarte. Ce promisiune face mijlocașul danez

Publicat: 14 06. 2021, 10:12
Primele cuvinte ale lui Christian Eriksen după ce a fost la un pas de moarte. Ce promisiune face mijlocașul danez / Sursa FOTO: Twitter

După ce a fost la un pas de moarte, Christian Eriksen transmite că va reveni mai puternic. Mijlocașul danez realizează că viața i-a fost în pericol și spune că vrea să afle ce anume i-a cauzat căderea.

În minutul 43 al partidei Danemarca – Finalda, de la Euro 2020, Eriksen s-a prăbușit pe gazon, suferind un stop cardiorespirator. Resuscitat chiar acolo, pe teren, de medicii naționalei daneze, fotbalistul a fost salvat. Acum se află internat într-un spital, fiind în afara oricărui pericol.

„Nu mă voi da bătut”

De pe patul de spital, Christian Eriksen le mulțumește tuturor celor care s-au rugat pentru viața sa. „Vă mulțumesc! Nu mă voi da bătut! Mă simt bine acum, dar vreau să înțeleg ce s-a întâmplat. Vreau să vă mulțumesc tuturor pentru tot ce ați făcut pentru mine”, a fost mesajul pe care Eriksen a insistat să-l transmită, conform Gazzetta dello Sport.

Martin Boesen, medicul echipei Danemarcei, a dat detalii despre clipele teribile prin care a trecut Christian Eriksen: „Când am ajuns, respira. Dar situația s-a înrăutățit brusc. Nu mai avea puls. Am pornit masajul cardiac. Christian s-a agățat de viață. L-am readus printre noi și am vorbit cu el înainte de a-l transporta la spital”.

Ce înseamnă că un om este stabil? Inima bate, e conștient și răspunde într-un mod edificator. Nu avem nicio explicație pentru ce s-a petrecut. La un moment dat, Christian era mort. Cât de aproape am fost de un dezastru? Nu știu, nu pot răspunde” – Martin Boesen, medicul echipei Danemarcei.

„Nu știu dacă Eriksen va mai juca fotbal”

Profesor la catedra de Cardiologia Sportului din cadrul St George’s University (Londra), Sanjay Sharma este cel care l-a monitorizat pe Eriksen cât timp a jucat pentru Tottenham. Acum, prof. dr. Sanjay Sharma spune că există și o parte bună în tot ce s-a întâmplat: „Vestea bună? Eriksen trăiește! Vestea rea e că ar putea însemna finalul carierei lui. Nu știu dacă va mai putea juca fotbal vreodată”.

M-am gândit: «Oh, Doamne! A fost ceva ce mi-a scăpat?». Am revăzut toate testele și totul arată perfect. Din ziua în care el a venit la Londra, eu l-am examinat în fiecare an. A fost absolut normal. Nu am detectat nicio afecțiune cardiacă” – Sanjay Sharma, profesor doctor la St George’s University.