Primul beneficiar al Fondului de Solidaritate înființat de președintele LPF Gino Iorgulescu

Publicat: 27 01. 2014, 19:17

Fostul fotbalist Viorel Turcu este primul beneficiar al Fondului de Solidaritate înființat de noul președinte al LPF, Gino Iorgulescu, acesta primind suma de 8.000 de euro pentru a-și achiziționa proteze noi la ambele picioare, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din cadrul Ligii.

Triplu campion al României, cu FC Argeș (1979), Dinamo (1984) și Steaua (1987), fostul atacant piteștean a fost, luni, la sediul Ligii Profesioniste de Fotbal pentru a ridica banii necesari cumpărării noilor proteze.

Turcu a mai fost ajutat în trecut pentru schimbarea protezelor de conducerea Federației Române de Fotbal precum și de atacantul piteștean Nicolae Dică.

Adunarea Generală a LPF a aprobat propunerea lui Gino Iorgulescu privind constituirea unui fond de ajutorare a foștilor fotbaliști care se confruntă cu probleme sociale grave, banii provenind din reducerea salariului noului președinte și al secretarului general Justin Ștefan.

Înființarea fondului face parte din strategia adoptată de noua conducere a LPF privind organizarea și dezvoltarea activității fotbalistice profesioniste din România și se adresează celor care au contribuit de-a lungul timpului la evoluția fotbalului românesc.