Primul jucător român de tenis suspendat pe viață pentru implicare în mafia pariurilor spune că este „șocat”

Publicat: 11 01. 2017, 22:37

Campion în zece turnee ITF la dublu, Alexandru Carpen a fost suspendat pe viață din cauza implicării în meciuri trucate, dar a explicat situația care i-a atras această suspendare și spune că se gândește serios să atace decizia forului de tenis. Unitatea de Integritate a tenisului a descoperit că bărbatul de 30 de ani a făcut o propunere de corupere unui alt jucător, al cărui nume nu a fost menționat, în octombrie 2013. Carpen ar fi recunoscut această acuzație în 2015.

„Nu mi se pare corectă decizia și mă gândesc serios să o atac. E un șoc puternic. Eu nu am vândut, nu am cumpărat, nu am trântit vreun meci. Nu am câștigat vreodată vreun ban de pe urma unui pariu. Am luat legătura cu un alt jucător, să îl întreb ce și cum. Acolo a început și acolo s-a terminat toată implicarea mea în lumea asta”, a spus Alexandru, pentru Digi Sport.

Supendat provizoriu de pe 29 septembrie 2015, Carpen este primul român prins că a trucat sau a conspirat la aranjarea de meciuri pentru mafia pariurilor. El a ocupat locul 1.088 ATP în 2007, la simplu, în timp ce la dublu cea mai înaltă clasare a fost locul 274, în luna august a anului 2015.