Rapidul este de vânzare. Adrian Zamfir: E momentul ca altcineva să preia clubul

Publicat: 04 02. 2014, 14:38
Actualizat: 12 02. 2019, 16:36

Acționarul majoritar al FC Rapid, Adrian Zamfir, a declarat, marți, agenției MEDIAFAX, că, împreună cu partenerul său Nicolae Cristescu, negociază cu mai multe persoane vânzarea clubului, el precizând că „este momentul ca altcineva să preia” gruparea giuleșteană.

„Eu nu am cumpărat Rapidul pentru a-l ține să îmi fac imagine sau reclamă. L-am cumpărat pentru a-l salva, deoarece se afla într-o situație foarte grea. Iar acum e momentul ca la Rapid să vină altcineva. Deocamdată suntem în negocieri cu mai multe persoane. Nu am semnat nimic, vom vedea ce se va întâmpla”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Adrian Zamfir.

El a adăugat că poate oferi informații detaliate despre negocieri. „Nu putem divulga numele celor cu care negociem și nici dacă vom vinde întregul pachet de acțiuni pe care îl deținem sau doar o parte. Totul depinde de ceea ce vor persoanele cu care discutăm”, a explicat Zamfir.

Conform site-ului www.prosport.ro, omul de afaceri care negociază achiziționarea clubului Rapid este Nicolae Sarcină. În vârstă de 44 de ani, Sarcină deține lanțul de magazine „Succes”, cu peste 200 de unități în întreaga țară. Averea acestuia este estimată la aproximativ 50 de milioane de euro.

Aceasta este a doua tentativă a actualilor proprietari ai FC Rapid de a vinde clubul după negocierile de la începutul sfârșitul anului trecut purtate cu un grup de investitori străini și români. Președintele clubului, Nicolae Manea, declara la 10 ianuarie că tratativele sunt avansate, dar după numai o săptămână a afirmat că a devenit sceptic în privința realizării tranzacției din cauza datoriilor vechi ale grupării giuleștene.

Oamenii de afaceri Adrian Zamfir și Nicolae Cristescu au achiziționat gruparea FC Rapid la 8 iulie 2013 de la acționarul majoritar George Copos. Clubul giuleștean, care activează în prezent în Liga a II-a, se află în procedura de insolvență din 7 decembrie 2012, dar aprobarea planului de reorganizare a fost amânată în mai multe rânduri de Tribunalul București din cauza contestațiilor depuse de diverși creditori, ultimul termen fiind stabilit pentru 14 februarie.