Românul care a spart recordul la poker. Cât a câștigat la Monte Carlo

Publicat: 08 05. 2016, 23:03
Actualizat: 06 07. 2016, 07:54

Turneul „High Roller” de la Monte Carlo, unde până pe 6 mai s-a desfășurat finala circuitului european de poker EPT (European Poker Tour), a fost câștigat de românul Alexandru Papazian, care a luat acasă premiul pentru primul loc – 1.197.000 de euro. Acesta este cel mai mare premiu obținut de un român la un turneu de poker.

Papazian, care este un obișnuit al turneelor de poker internaționale, dar mai ales de pe internet, l-a învins pe grecul Alexandros Kolonias, când cei doi au fost singurii rămași în turneul la care taxa de intrare a fost de 25.750 de euro (de unde și numele de high roller – jucător care joacă pe sume foarte mari).

Papazian devine astfel al treilea cel mai de succes jucător român de turnee de poker live, câștigurile sale cumulate din acest gen de poker ajungând în total la 1,56 milioane de dolari. Locul întâi rămâne în posesia lui Mihai Manole (2,05 milioane dolari), iar locul doi la Ionel Anton (1,93 milioane dolari).

Papazian a mai reușit la festivalul de poker de la Monte Carlo un loc 23 la turneul final din French Poker Series (FPS), pentru care a încasat 6.495 de euro, precum și un loc 19 la „high roller”-ul din FPS, pentru care a luat 24.500 de euro.

Papazian este de asemenea cel mai de succes român în turneele de poker de pe internet. Cunoscut sub poreclele de „tilt21sted”, „steakaddict”, „Le Ignorant”, „Not a Dane”, „swagswagswag” sau „Francois Lee”, Papazian a câștigat în total în turnee de poker pe internet aproape 3 milioane de dolari.