Rusia, campioană olimpică la handbal

Publicat: 21 08. 2016, 00:08
Actualizat: 19 08. 2017, 00:58

Cvadrupla campioană mondială în deceniul trecut a condus în cea mai mare parte a finalei, dar jocul s-a remarcat într-o bătălie extraordinară între cele două apărări. După un început echilibrat, Rusia s-a desprins la 8-4 în minutul 22 și pe fondul unor ratări foarte mari ale Franței.

Naționala pregătită de Krumbholz a redus diferența de la 4-8 la 7-8, este adevărat, și pe fondul unei superiorități numerice A doua în repriza secundă, când Franța a egalat de la 10-14 la 14-14, după o evoluție foarte bună a centrului Alison Pineau, fosta handbalistă de la HCM Baia Mare.

Dar Rusia a stăpânit tot timpul situația, având în echipă jucătoare cu personalitate, care și-au asumat acțiuni personale. În fața unei apărări aglomerate în zona centrală, Rusia nu a putut miza pe interii de gabarit din lot, ci a mers pe mâna unei handbaliste de numai 1.62 metri, Anna Vyakhireva, care a făcut adevărate minuni în repriza secundă. La 14-14, a fost momentul cheie al partidei, când Rusia a marcat de trei ori consecutiv și a decis practic noua campioană olimpică.

Rusia a jucat la o intensitate foarte ridicată în toate cele 60 de minute, iar pe final a dat senzația că și-a dominat adversara și din punct de vedere al pregătirii fizice. Trefilov a avut mai multe schimbări la dipsoziție, de valori apropiate, față de Krumbholz, care a rămas și fără Lacrabere în ultima parte a jocului.

S-a terminat 22-19 pentru Rusia, care a obținut prima medalie de aur la Jocurile Olimpice, după ce s-a divizat Uniunea Sovietică. Norvegia a cucerit medaliile de bronz, după o victorie, scor 36-26, cu Olanda. Naționala României a încheiat competiția pe locul 9.