Simona Halep, eliminată de Serena Williams în „sferturi” la Australian Open! (VIDEO)

Publicat: 16 02. 2021, 12:30
Simona Halep, eliminată de Serena Williams în „sferturi” la Australian Open! (VIDEO) / Sursa FOTO: wikimedia.org

Simona Halep a pierdut meciul din sferturile de finală ale Australian Open cu Serena Williams, scor 3-6, 3-6. Numărul 2 WTA nu a avut nicio șansă în fața americancei, care s-a impus după o oră și 21 de minute de joc.

Serena Williams, în vârstă de 39 de ani și actualul număr 11 WTA, este de 7 ori câștigătoare la Melbourne!

Williams a dominat fizic meciul cu Halep

Americanca a dominat fizic jocul, reuşind să îşi impună ritmul şi să fie mai bună chiar şi în schimburile lungi, în care Halep era considerată favorită. Simona nu a reuşit un joc prea bun nici la serviciu şi a greşit în momentele cheie ale partidei. Românca a început greoi şi a fost condusă cu 2-0, dar a reuşit să revină şi a egalat. Serena a făcut un break la 3-2 şi acesta s-a dovedit a fi decisiv pentru soarta primului set, adjudecat cu 6-3. În debutul actului secund, Halep a arătat că este capabilă să întoarcă meciul, având 2-0 şi 3-1, însă nu a reuşit o desprindere decisivă, pierzându-şi serviciul după fiecare break. Al şaptelea game a fost decisiv, Serena Williams reuşind să îl câştige la a şasea şansă. S-a terminat 6-3, 6-3 pentru marea campioană din State.

Impresionante cifrele Serenei Williams, care a încheiat partida cu 4 aşi şi o singură dublă greşeală. Americanca şi-a creat nu mai puţin de 13 mingi de break, din care a transformat 6 (procentaj de 46%), în timp ce Simona a fructificat 3/4 (75%). Williams a contabilizat 24 de puncte câștigătoare şi 33 de erori neforţate, (9-19 raportul în cazul Simonei Halep).

Halep şi Williams s-au înfruntat de 12 ori în circuitul profesionist, americanca având 10-2 în meciurile directe. În penultimul act la Australian Open, Serena Williams o va înfrunta pe japoneza Naomi Osaka.