Superliga, împărțită în două tabere! Șeful arbitrilor îl apără pe Istvan Kovacs, mulți văd o viciere de rezultat în derby-ul Craiovei. „Cei din VAR i-au spus să nu dea penalty, dar el nu a vrut”

Publicat: 08 08. 2022, 18:16

Kyros Vassaras, președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, a precizat într-un comunicat publicat pe site-ul oficial al FRF, că al doilea penalty primit de Universitatea Craiova în partida de duminică seara a fost corect acordat.

Grecul a anunţat că va reclama la Comisia de Disciplină acuzele nefondate ale conducerii clubului FCU Craiova 1948.

„În urma verificărilor realizate s-a constatat că protocolul VAR a fost aplicat în mod corespunzător la faza respectivă.

Arbitrul a dictat penalty văzând o atingere cu mâna, depărtată de corp şi aflată într-o poziţie nenaturală, iar arbitrul VAR, revăzând imaginile din toate unghiurile de filmare ale tuturor camerelor disponibile, i-a confirmat acestuia decizia.

CCA consideră drept nefondate atacurile lansate în mass-media de către oficialii clubului U Craiova 1948 şi va sesiza comisiile abilitate”, a spus, luni, Vassaras în comunicatul citat.

Ce spune Adrian Mititelu despre Istvan Kovacs?

După înfrângerea cu Universitatea Craiova suferită duminică seara, finanţatorul clubului FC U Craiova 1948, Adrian Mititelu, a acuzat brigada de arbitri de influenţarea rezultatului final.

El a scris pe pagina personală de Facebook că arbitrul Istvan Kovacs a viciat rezultatul prin acordarea celui de-al doilea penalty adversarilor.

„Viciere de rezultat! Lucrurile se complică! Deţin informaţia că arbitrul VAR a comunicat lui Kovacs faptul că Bahassa nu a lovit mingea cu mâna, prin urmare nu a fost penalty! Deşi a fost avertizat, Kovacs a ignorat complet”, a scris Mititelu pe site-ul de socializare.

Arbitrul Istvan Kovacs a acordat penalty în prelungirile primei reprize pentru un henţ comis de Yassine Bahassa, transformat ulterior de Sergiu Hanca.

Cât despre golurile primite, eu cred că domnul Kovacs a acordat un penalti eronat. Degeaba avem VAR, dar, dacă greşesc, îmi cer scuze domnului Istvan Kovacs (Marius Croitoru)

Universitatea Craiova a învins-o pe FC U 1948 Craiova cu scorul de 2-1 (2-0), duminică seara, într-un meci considerat în deplasare, în etapa a patra a Superligii de fotbal.

„Nu a făcut-o să-l ajute pe Rotaru, a făcut-o pentru că s-a desprins puțin de pe pământ”

Adrian Mititelu este convins de faptul că centralul nu a vrut să își schimbe decizia, deoarece și-ar fi călcat pe orgoliu.

„Prima dată nu am vrut să comentez, dar ulterior când am început să văd ce s-a întâmplat și am primit și informația, care este 100% reală, a trebuit să o fac. Cei din VAR i-au spus să nu dea penalty, dar el nu a vrut.

Acest băiat care a ajuns mare arbitru al Europei, important este că e perfect, fără greșeală. Dacă VAR-ul spune că nu e penalty, nici de el nu asculți? Dacă vedea faza, ar fi schimbat decizia, iar marele arbitru care merge în Qatar nu a vrut să facă acest lucru.

Nu a făcut-o să-l ajute pe Rotaru, a făcut-o pentru că s-a desprins puțin de pe pământ. L-am văzut și acum cum pășește pe stadion, îl credeam altfel, e bun, dar a fost bun pentru Rotaru aseară. Toate greșelile sunt împotriva noastră, iar pentru noi aceste decizii incorecte contează. Dacă nici cu VAR nu avem șanse egale…”, a spus Adrian Mititelu la Pro Arena.