Toate trofeele acordate la gala Balonului de Aur 2022! Cine e cea mai bună jucătoare din lume și ce au câștigat unii ca Gavi, Courtois sau Lewandowski

Publicat: 18 10. 2022, 13:00

Karim Benzema a câştigat trofeul Balonul de Aur pentru cel mai bun fotbalist al sezonului 2021-2022, dar în cadrul galei de la Paris au fost premiate și alte nume mari ale sportului-rege.

Iată toate trofeele acordate la gala Balonului de Aur 2022: Balonul de Aur: Karim Benzema, Balonul de Aur (fotbal feminin): Alexia Putellas, Trofeul Kopa: Gavi, Trofeul Lev Yashin: Thibaut Courtois, Trofeul Gerd Muller: Robert Lewandowski, Premiul Socrates: Sadio Mane, Clubul Anului: Manchester City.

Alexia Putellas, de la FC Barcelona, a câştigat a doua oară consecutiv trofeul. E cea mai bună fotbalistă a sezonului 2021-2022. Le-a devansat pe Beth Mead (Arsenal) şi pe Sam Kerr (Chelsea).

Toate trofeele acordate la gala Balonului de Aur 2022! Cine e cea mai bună jucătoare din lume și ce au câștigat unii ca Gavi, Courtois sau Lewandowski

Putellas, 28 ani, a cucerit liga spaniolă şi a jucat finala Ligii Campionilor. E prima care obţine trofeul de două ori.

Mijlocaşul spaniol Gavi (FC Barcelona), a primit Trofeul Kopa pentru cel mai bun tânăr jucător sub 21 de ani în sezonul 2021-2022.

Atacantul senegalez Sadio Mane a primit Premiul Socrates, acordat în premieră în cadrul ceremoniei Balonului de Aur, pentru proiectele sale sociale şi caritabile.

Atacantul polonez Robert Lewandowski a primit, pentru al doilea an consecutiv, Trofeul Gerd Muller, pentru cel mai bun marcator din lume. A marcat 57 de goluri în 56 de meciuri în toate competiţiile în sezonul 2021 – 2022, 50 la echipa club şi șapte la naţională. În sezonul 2020 – 2021, el a înscris 56 de goluri în 50 de partide.

Thibaut Courtois, de la Real Madrid, a luat Trofeului Iaşin. E cel mai bun portar al lumii. „Este fantastic. În primul rând, vreau să le mulţumesc colegilor mei de la Real Madrid, este o mândrie să aparţin acestei echipe, am avut un sezon incredibil. Îi mulţumesc logodnicei mele, familiei mele şi copiilor mei. Este întotdeauna uşor când te simţi bine, dar este mai greu când barca se balansează”, a declarat Courtois.