Totti după decesul lui Boskov: A murit un alt membru important al familiei fotbalului

Publicat: 28 04. 2014, 12:57

„A murit un al membru important al familiei fotbalului. Un mare om, competent, câștigător și dotat cu umor și inteligență. Îmi amintesc ziua debutului meu cu el antrenor. Cum aș putea uita? Mulțumesc, Mister, pentru că mi-ai dat această posibilitate, unică…așa cum ai fost și tu”, a scris Totti pe site-ul său oficial.

La 28 martie 1993, la 16 ani, Totti a debutat în Serie A la meciul Brescia – AS Roma, scor 0-2, Boskov fiind antrenor al echipei romane. „Acum, din cer, cu surâsul tău ironic, sunt sigur că vei continua să urmărești fotbalul ca un mare maestru”, a adăugat Totti.

Vujadin Boskov, fost antrenor la Real Madrid și Sampdoria Genova, a murit duminică, la Novi Sad. Vujadin Boskov, născut la 16 mai 1931 la Begec, în apropiere de Novi Sad, a evoluat de-a lungul carierei la Vojvodina Novi Sad, Sampdoria sau Young Boys Berna.

Ca antrenor, el a câștigat campionatul Spaniei în 1980 cu Real Madrid. Cu Sampdoria Genova, el a câștigat de două ori Cupa Italiei în 1988 și 1989, Cupa Cupelor în 1990 și Serie A în 1991.

El a fost selecționer al Iugoslaviei în patru rânduri, reușind să califice echipa la Euro-2000.

Vujadin Boskov va fi înmormântat, marți, în satul natal Begec.