Tricolorii vor fi testați zilnic pentru Covid, pe toată durata Jocurilor Olimpice. Care este programul fotbaliștilor, la Tokyo

Publicat: 17 07. 2021, 19:55
Actualizat: 17 07. 2021, 20:12
FOTO: Federația Română de Fotbal (FRF)

Membrii lotului olimpic de fotbal al României sunt testați zilnic pentru Covid pe toată durata Jocurilor Olimpice, a anunțat sâmbătă Federația Română de Fotbal (FRF), prin intermediul unui comunicat.

„Tokyotricolorii sunt testați zilnic pentru COVID, pe toată durata Jocurilor Olimpice, în Japonia! Metoda e diferită față de de cele utilizate de obicei în România: fiecare jucător și membru al staff-ului furnizează dimineața probă de salivă pentru analiză”, infomează FRF.

Mai mult, o aplicație mobilă obligatorie – COCOA – instalată pe telefonul fiecăruia încă din prima zi în Japonia, monitorizează non-stop deplasările făcute, astfel încât să poată minimiza riscul răspândii virusului, prin identificarea contacților, în cazul unei persoane pozitive.

Potrivit sursei citate, o altă aplicație – OCHA – obligatorie și ea, solicită completarea zilnică a unui formular privind starea generală de sănătate, temperatura corpului, eventualele simptome COVID ale titularului de cont, dar și ale cunoscuților acestuia:

„Aplicația OCHA a fost instalată încă de la intrarea în cantonamentul de la Mogoșoaia, iar mai mulți pași au fost făcuți periodic în aplicație în ultimele săptămâni pentru respectarea protocoalelor organizatorilor”, se mai arată în comunicat.

Tricolorii se vor pregăti în Japonia în patru baze sportive: Kashima Antlers Club House & Shinshima Park pentru primele două meciuri din grupă, Sapporo Soccer Park și Atsubetsu Park înaintea meciului 3. Fotbalul românesc revine la Jocurile Olimpice, după 57 de ani.

Programul lotului României la Jocurile Olimpice:

  • Joi, 22 iulie: Honduras – România (ora locală 20:00, Kashima);
  • Duminică, 25 iulie: România – Coreea de Sud (ora locală 20:00, Kashima);
  • Miercuri, 28 iulie: România – Noua Zeelandă (ora locală 17:30, Sapporo).

O persoană implicată în organizarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo, confirmată cu Covid. Este primul caz de infectare cu SARS-CoV-2 în incinta satului olimpic

O persoană implicată în organizarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo a fost confirmată cu Covid. Este primul caz de confirmare cu coronavirus în satul olimpic, tabăra în care atleții ce vor urma să participe la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt cazați.

Organizatorii din Japonia confirmă că o persoană, de origine străină, este implicată în organizarea Jocurilor a dat rezultate pozitive la testul Covid-19, adăugând îngrijorări cu privire la Jocurile Olimpice care vor începe săptămâna viitoare.

Organizatorul Tokyo 2020, Toshiro Muto, a confirmat sâmbătă că o persoană, de origine străină, este implicată în organizarea Jocurilor Olimpice a dat rezultate pozitive. El nu a dezvăluit cetățenia persoanei respective, invocând probleme de confidențialitate, potrivit The Guardian.

Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfășura fără spectatori, pentru a preveni răspândirea Covid-19

Guvernul japonez a anunțat că Jocurile Olimpice de vară 2020 de la Tokyo se vor desfăşura fără spectatori, după ce guvernul premierului Yoshihide Suga a decis joi să plaseze regiunea Tokyo sub o nouă stare de urgenţă sanitară, pe fondul creşterii numărului de cazuri de COVID-19.

JO se vor desfășura în perioada 23 iulie – 8 august, iar starea de urgență va rămâne în vigoare pe toată durata competiţiei, au anunţat organizatorii.