Un austriac s-a izbit de stânci și a a murit în timp ce făcea heliski în Munții Făgăraș

Publicat: 28 02. 2016, 17:42

Cetățeanul austriac făcea heli ski în Munții Făgăraș împreună cu un grup de turiști din Austria, între care și o femeie cu dublă cetățenie, româno-austriacă, aceștia urmând să fie audiați pentru a se stabili ce s-a întâmplat duminică și cum s-a produs accidentul, potrivit comisarului șef al Poliției Transporturi Sibiu, Mircea Mate.

„Am fost sesizați pe 112 că un bărbat în vârstă de 46 de ani, cetățean austriac, care exersa sport extrem, heliski în Munții Făgăraș, că, la un moment dat, aflându-se pe teren nemarcat, s-a lovit de stânci, suferind răni grave. A fost adus cu elicopterul pe care grupul din care făcea parte și bărbatul accidentat l-au închiriat în vederea practicării sportului extrem, pe Aeroportul Internațional Sibiu, de unde urma să fie preluat de o ambulanță și dus de urgență la spital. Din păcate, la aterizare, bărbatul era deja decedat, suferind leziuni incompatibile cu viața”, a declarat, pentru MEDIAFAX, comisarul Mircea Mate, șeful Poliției Transporturi Sibiu.

Trupul neînsuflețit al austriacului a fost dus la Serviciul de Medicină Legală Sibiu, unde va fi efectuată, în cursul zilei de luni, necropsia, pentru a fi stabilite cu exactitate cauzele morții.

În prezent, se fac cercetări pentru ucidere din culpă, cazul fiind preluat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu.