Un simbol al Rapidului: ”Domnul Moraru nu a făcut nimic pentru club, și-a bătut joc”

Publicat: 14 06. 2016, 10:38
Actualizat: 14 06. 2016, 13:52

Hotărârea Tribunalului București poate fi atacată cu recurs, în termen de 7 zile, la Curtea de Apel. Cu datorii de peste 18 milioane de lei, dintre care 10 milioane la Fisc, clubul Rapid București, înființat în anul 1923, a intrat în faliment.

„Eu am spus de vreun an de zile că singura șansă a Rapidului este să o preia din nou George Copos. Păcat de acei suporteri minunați, de baza Pro Rapid care a intrat în paragină. Nu s-a plătit chirie acolo, utilități, Copos i-a lăsat din milă să se antreneze.

Nu înteleg ce vrea domnul Moraru. Păcat că un club cu asemenea tradiție în fotbalul românesc a ajuns pe mâna unui asemenea om. Pe plan fotbalistic, Valerii Moraru n-a făcut nimic, și-a bătut joc de Rapid. Doar și-a promovat numele și o apă plată…Spunea că o să bage bani, o să aducă jucători, o să scoată echipa din insolvență…zero!

Printr-o conjunctură, am discutat la un moment dat cu un domn care voia să preia clubul, iar domnul Moraru voia 4 milioane de euro ca să-l vândă. Domnul Moraru când a preluat clubul avea un milion de euro în cont și acum voia 4 milioane de euro, pentru ce? Am înteles că domnul Moraru vrea să preia o echipă din Franța mai nou, din liga a doua”, a declarat Dănuț Lupu la Pro Sport Live.

Rapid a intrat în insolvență în finalul anului 2012, dar de atunci situația financiară a clubului nu s-a îmbunătățit. Valerii Moraru este acționarul majoritar al formației giuleștene. Rapid a promovat în acest an în Liga 1.