Unul dintre cele mai mari cluburi de fotbal din lume, cumpărat cu acte false

Publicat: 21 09. 2016, 12:50
Actualizat: 26 03. 2019, 10:08

Berlusconi Fininvest a acceptat luna trecută să vândă clubul de fotbal unui grup de investitori chinezi puțin cunoscuți pentru 740 de milioane de euro, inclusiv datoriile. Pentru a-și demonstra puterea financiară în timpul discuțiilor, grupul chinez a oferit documente care păreau să fie de la Banca Jiangsu, care arătau detaliile unor tranzacții.

După ce a analizat situația, banca Jiangsu a spus că nu a emis niciun astfel de document care să detalieze tranzacțiile din acel cont.

Consortiul chinez, condus de omul de afaceri Li Yonghong, cunoscut și Sino-Europe Sport Investment Management Changxing nu „confirmă că a trimis vreodată un astfel de document”, refuzând să fie mai specific. „După cum deja am demonstrat, noi rămânem pe poziții și vrem să încheiem afacerea”, a comunicat entitatea.

Unul dintre rapoartele băncii arată că a fost printat la 4:14 PM pe 25 aprilie, cu o balanță de plăți de 852.468.304 yuani (peste 114 milioane de euro) în acea zi, fiind ștampilată cu simbolul băncii Jiangsu.