Veste bună pentru Simona Halep: turneul BRD Bucharest Open se va organiza în România cel puțin până în 2018

Publicat: 08 10. 2014, 15:04

„Federația Română de Tenis a obținut licența de a desfășura cel mai mare turneu de tenis din România, destinat fetelor, pentru minim 4 ani. Astfel, BRD Bucharest Open, organizat de FRT și Ministerul Tineretului și Sportului, va fi prezent pe terenurile de tenis din România până, cel puțin, în 2018”, se menționează în comunicatul citat.

Președintele FRT, George Cosac, a declarat că a semnat contractul cu Jeno Marky, prorietarul turneului care până în 2013 a fost organizat în Ungaria. „În 2013 am demarat negocierile cu deținătorul licenței pentru transferarea organizării turneului Hungarian Grand Prix de la Budapesta la București, iar anul acesta am putut organiza prima ediție a celui mai mare turneu WTA din istoria României. Lucrurile au ieșit cum nu se poate mai bine, iar acum am reușit să luăm licența acestui turneu pentru încă 4 ani, semnând contractul cu proprietarul turneului, Jeno Marky, din Ungaria”, a afirmat președintele.

Șeful federației a menționat că dorește să îmbunătățească turneul de la an la an. „Este o șansă enormă atât pentru tenisul românesc și jucătoarele noastre, cât și pentru fanii acestui sport, care vor avea posibilitatea de a vedea cât mai multe jucătoare de top pe arenele din România, deoarece vrem să îmbunătățim această competiție de la an la an. Suntem conștienți că acest lucru nu ar fi fost posibili fără susținerea Ministerului Tineretului și Sportului, a sponsorilor, a partenerilor, partenerilor media și fanilor acestui frumos sport pe care îi așteptăm alături de noi și la edițiile viitoare”, a precizat Cosac.

Prima ediție a BRD Bucharest Open a avut loc în perioada 7-14 iulie 2014, la Arenele BNR din București, și a fost câștigată de Simona Halep, la simplu, și de perechea Alexandra Cadanțu/Elena Bogdan, la dublu.

Turneul de categorie internațională este dotat cu premii totale în valoare de 250.000 dolari și 280 de puncte WTA. Hungarian Grand Prix s-a desfășurat în perioada 1993-2013 la Budapesta.