Victor Pițurcă: I-aș da echipei nota 10 cu felicitări

Publicat: 08 09. 2012, 10:43
Actualizat: 06 02. 2019, 18:41

Selecționerul Victor Pițurcă a declarat, vineri seară, după victoria din meciul cu Estonia, scor 2-0, că le-ar da „nota 10 cu felicitări” fotbaliștilor echipei naționale, considerând că aceștia au jucat foarte bine și nu le-au dat nicio șansă adversarilor, informează www.prosport.ro.

„I-aș da echipei nota 10 cu felicitări. Toți au jucat foarte bine. Mă bucur pentru Marica că a reușit să înscrie. Era foarte important ca el să reușească să marcheze. A făcut un meci extraordinar. De altfel, toți jucătorii au jucat foarte bine, cel puțin din vedere tactic. Jocul nostru s-a schimbat în bine în repriza a doua, când am început să jucăm dintr-o atingere, cu devieri. Atunci am început să le punem probleme. Marica parcă s-a trezit din pumni, pentru că în prima repriza s-a sufocat un pic”, a spus Pițurcă.

Victor Pițurcă a precizat că îl bucură acest început cu succes al preliminariilor CM. „E o echipă naționala tânără, nouă. E un nou început. Îmi doresc un stadion plin cu Andorra, mai ales că am început cu dreptul campania de calificare. Nu le-am dat nicio șansă jucătorilor estoni. Exact așa am pregătit jocul, așa mi-am dorit să ruleze, să nu le dăm nicio șansă. Au avut o singura fază mai periculoasă, în prima repriză, la o neatenție a lui Goian. A fost totuși o echipă dificilă, foarte bine pregatită din punct de vedere fizic, ați văzut că Oper făcea sprinturi de câte 40-50 de metri în minutul 80. E un început cu dreptul care mă bucură, dar trebuie să rămânem la fel de concentrați pentru meciul cu Andorra, să acumulăm 6 puncte și să privim relaxați viitorul apropiat, unde vom întâlni o echipă de gradul 0, Olanda și o echipă de gradul 1, Turcia. Practic, favoritele grupei”, a adăugat tehnicianul.

El a menționat că și-ar fi dorit ca Ungaria să aibă un meci mult mai dificil contra Andorrei, pe care a învins-o cu scorul de 5-0, în grupa D a preliminariilor CM-2014, din care face parte și România.

Echipa națională de fotbal a României a debutat, vineri, cu o victorie în preliminariile Cupei Mondiale din 2014, după ce a învins, scor 2-0 (0-0) în deplasare, reprezentativa Estoniei, într-o partidă disputată pe A. Le Coq Arena din Tallinn. Golurile partidei au fost marcate de Torje ’55 și Ciprian Marica ’75.