Walter Zenga s-a vaccinat cu patru doze de ser anti-COVID. Cum s-a ajuns în această situație bizară

Publicat: 04 08. 2021, 17:38
Sursa foto: Profimedia

Fostul antrenor al FCSB, Walter Zenga, a trecut printr-o situație neobișnuită, după ce a fost nevoit să se vaccineze cu patru doze de ser anti-COVID pentru a putea avea acces pe stadioanele din Italia.

Walter Zenga petrece o perioadă importantă din timpul său în Dubai, unde deține și o locuință, informează Telekom Sport.

El s-a vaccinat în Dubai, iar recent a dorit să revină în Italia.

În țara natală, însă, schema de vaccinare din Dubai nu i-a fost recunoscută, pentru că nu a fost folosit un ser aprobat în Uniunea Europeană. Astfel, pentru a avea acces în spațiile publice din Italia, cum ar fi restaurantele sau stadioanele, el a fost nevoit să repete schema de vaccinare.

Walter Zenga se vaccinase inițial cu vaccinul Sinopharm

În Dubai, Zenga a fost vaccinat cu Sinopharm, un vaccin produs în China și cre se administrează în două doze. Vaccinul chinezesc pare să aibă o eficiență scăzută. În plus, acesta nu este aprobat de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) pentru utilizare pe teritoriul Uniunii Europene.

Prin urmare, la revenirea în Italia, Zenga a fost nevoit să se vaccineze din nou, pentru a evita să trebuiască să se testeze de fiecare dată când merge la meciuri sau la restaurant.

De data aceasta, el a optat pentru vaccinul produs de Pfizer/BioNTech, tot în două doze.

Fostul tehnician al FCSB a comentat situația pe Instagram.

”Există cei care nu vor să se vaccineze, cei care fac rapel şi cei ca mine, care decid să primească a treia şi a patra doză. De ce? Să am permisul verde şi să pot rămâne în Italia pentru a-mi putea urmări fotbalul iubit.

Singurul dezavantaj… Va trebui să fac a doua doză abia peste 20 de zile şi voi pierde prima etapă din campionat. Dar ce nu faci pentru iubire…”, a fost mesajul postat de Zenga pe contul său de Instagram.

În vârstă de 61 de ani, Walter Zenga este liber de contract în acest moment. Ultima echipă pe care a pregătit-o a fost Cagliari, de la care a plecat însă în august 2020.