1 DECEMBRIE. Ziua României, sărbătorită în Frankfurt. Mesajul transmis de românii din Germania

Publicat: 01 12. 2014, 15:00
Actualizat: 01 12. 2014, 17:20

Câțiva români plecați în Frankfurt au sărbătorit Ziua Națională cântând imnul țării și fluturând tricolorul în centrul orașului german. Români și moldoveni, adunați în Frankfurt, au transmis un mesaj românilor de peste tot: să se unească.

„Aici în diaspora, în străinătate, avem noroc că Prutul nu ne desparte. Suntem împreună atât cei din stânga, cât și cei din dreapta Prutului și sper să dăm un exemplu demn să inspirăm și pe cei de acasă. Să se unească așa cum au făcut germanii în 1990. Ne-am adunat aici să ne exprimăm din nou dorința de a fi din nou uniți, să fim împreună și pentru asta le spunem și celor de acasă, să se unească așa cum am făcut-o și noi”, au transmis ei.

Într-o scurtă plimbare prin centrul orașului german, românii au cântat „Hora Unirii”, apoi au intonat imnul național.

În urmă cu două săptămâni, aceiași români au fost umiți de autoritățile din țară. La alegerile prezidențiale din 2 și 16 noiembrie, în Frankfurt nu a fost organizată nicio secție de votare, iar românii de acolo au fost nevoiți să parcurgă aproximativ 200 de kilometri până în Bonn pentru a-și putea exercita dreptul la vot.