-11 grade Celsius la Miercurea Ciuc, cea mai scăzută temperatură din țară

Publicat: 28 11. 2013, 10:28
Actualizat: 02 02. 2019, 01:55

Cea mai scăzută temperatură din țară s-a înregistrat, joi dimineață, la Miercurea Ciuc, unde mercurul termometrelor a coborât până la minus 11 grade Celsius, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Meteorologul de serviciu de la Stația meteo Miercurea Ciuc, Lado Gabriella, a declarat corespondentului MEDIAFAX că minima de minus 11 grade Celsius a fost înregistrată la ora 6.30 și a stagnat la aceeași valoare timp de o jumătate de oră.

Meteorologul Pal Emeric de la Centrul Meteorologic Târgu Mureș a afirmat că valoarea termică înregistrată la Miercurea Ciuc este cea mai scăzută temperatură din țară ân actualul sezon.

Gerul s-a instalat și la Toplița, unde mercurul termometrelor a coborât până la minus 10 grade Celsius, iar în celelalte localități ale județului minimele au fost de minus 9 grade Celsius la Joseni și la Stația Meteo Bucin.

Cea mai ridicată temperatură consemnată, joi dimineață, de meteorologii din Harghita a fost de minus 7 grade Celsius la Odorheiu Secuiesc.

În județ este brumă și îngheț la sol, iar pe Vârful Bucin stratul de zăpadă măsoară 11 centimetri.

Minima absolută a lunii noiembrie în județul Harghita, de minus 27,5 grade Celsius, a fost consemnată în anul 1993 la Miercurea Ciuc, iar temperatura maximă absolută, de 21,9 grade Celsius, a fost măsurată în 5 noiembrie, acest an, la Stația Meteo din aceeași localitate.