12 sate și 18 drumuri județene sunt blocate în Botoșani

Publicat: 22 12. 2012, 17:24
Actualizat: 31 07. 2014, 11:16

Un număr de 12 sate din județul Botoșani sunt încă izolate din cauza zăpezii, iar 18 drumuri județene sunt de asemenea blocate în Botoșani, Vaslui, Neamț, Bacău, Călărași și Vrancea, rezultă dintr-o notă discutată în ședința de sâmbătă a Guvernului.Un număr de 12 sate din județul Botoșani sunt încă izolate din cauza zăpezii, iar 18 drumuri județene sunt de asemenea blocate în Botoșani, Vaslui, Neamț, Bacău, Călărași și Vrancea, rezultă dintr-o notă discutată în ședința de sâmbătă a Guvernului.

Din totalul drumurilor județene blocate, opt sunt în Botoșani, cinci în Vaslui, două în Neamț și câte unul în Bacău, Călărași și Vrancea.

„Nu există drumuri naționale, căi ferate, căi de navigație fluviale sau puncte de trecere frontieră închise. În cursul zilei de 21 decembrie, măsura suspendării cursurilor a rămas în vigoare pentru patru unități din Botoșani și șase unități din Galați informează Guvernul.

Miercuri seara, premierul Victor Ponta a declarat că toate drumurile naționale din zona Botoșani vor fi deblocate în noaptea de miercuri spre joi, iar drumurile județene vor fi libere joi.
Sâmbătă, Guvernul a decis să scoată din rezervele de stat 20 tone motorină pentru județul Botoșani și 19,5 tone motorină pentru județul Vrancea.

Marți, ministrul Administrației și Internelor, Mircea Dușa, a anunțat că a propus premierului ca Guvernul să scoată de la rezerva de stat o cantitate totală de 100 tone motorină pentru a fi folosită de către utilajele de deszăpezire din județele Botoșani, Neamț, Suceava, Vaslui și Iași.