12,7 milioane de euro pentru construcția pistei aeroportului internațional Brașov-Ghimbav

Publicat: 19 11. 2012, 13:58
Actualizat: 29 07. 2014, 19:31

Consiliul Județean (CJ) Brașov și firma Vectra Service SRL au semnat duminică contractul pentru începerea lucrărilor la construcția pistei aeroportului internațional Brașov-Ghimbav, informează Agerpres.

Pista va avea o lungime de 2850 de metri și o lățime de 45 de metri, iar lucrările vor fi demarate în primăvara anului 2013.

Marcel Butuza, managerul firmei Vectra Service, a dat asigurări că lucrările vor fi executate respectându-se calitatea solicitată, precum și termenul contractual prevăzut. „Pista va fi construită la standardele internaționale actuale, dintr-un beton special cu acordurile și benzile pentru dirijarea avioanelor din asfalt. Avem personal specializat pentru aceste lucrări și cred că suntem cei mai potriviți pentru a executa acest proiect, pentru că avem toată logistica și organizarea chiar în zona Ghimbav, ceea ce ne-a permis să ofertăm prețul cel mai mic.”.

Totodată, președintele CJ Aristotel Căncescu a afirmat că i-a luat ceva timp ca să-și dea seama că această investiție trebuie pornită prin eforturile proprii ale CJ. „Banii îi avem în cont, s-a stabilit și firma care va executa pista, am trecut și perioada de contestații, acum nu ne mai poate opri nimeni”.

Potrivit sursei citate, prețul pentru construcția pistei este de 12,7 milioane de euro plus TVA.

După încheierea lucrărilor la pistă, anul viitor va fi organizată și licitația pentru construcția terminalului.