14 imigranți, prinși în timp ce încercau să intre ilegal în România din Serbia

Publicat: 08 10. 2016, 11:14
Actualizat: 02 10. 2018, 22:19

Polițiștii de frontieră de la Moravița au observat în jurul orei 00.45 cu ajutorul sistemului de supraveghere un grup de persoane care se deplasa pe jos, prin câmp, dinspre Serbia spre România.

Polițiștii de frontieră au intervenit, grupul format din șase bărbați, o femeie și patru copii fiind interceptat în apropierea localității Moravița, potrivit unui comunicat transmis de Poliția de Frontieră Timișoara.

Cei unsprezece migranți au fost duși la sediul Poliției de Frontieră Moravița, unde s-a stabilit că sunt cetățeni sirieni, irakieni, egipteni și algerieni.

Adulții au vârste cuprinse între 18 și 50 de ani și au declarat că au dorit să ajungă într-un stat din vestul Europei, iar copiii, între 5 și 11 ani.

De asemenea, și polițiștii de frontieră de la Lunga au depistat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, pe direcția localității Nerau, cu sprijinul polițiștilor de la Teremia Mare, trei bărbați din Kosovo, cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani.

Grupul a fost condus la sediul Poliției de Frontieră Lunga, unde s-a stabilit că persoanele au trecut frontiera din Serbia.

Cei 14 migranți sunt cercetați pentru că au trecut fraudulos frontiera de stat, iar polițiștii de frontieră din județul Timiș au anunțat autoritățile sârbe în vederea punerii în aplicare a acordului de readmisie.