14 persoane din Sălaj au leșinat, patru dintre acestea fiind copii

Publicat: 15 02. 2012, 09:52
Actualizat: 29 06. 2012, 16:59
Șapte persoane au leșinat pe stradă de căldură, iar pentru alte șapte a fost solicitată ambulanța la domicilii, din aceeași cauză, potrivit purtătorului de cuvânt al Autorității de Sănătate Publică Sălaj, Mihai Cheșeli, citat de Mediafax.

Șapte persoane au leșinat pe stradă de căldură, iar pentru alte șapte a fost solicitată ambulanța la domicilii, din aceeași cauză, potrivit purtătorului de cuvânt al Autorității de Sănătate Publică Sălaj, Mihai Cheșeli, citat de Mediafax. Asta, în ciuda faptului că în județ temperaturile nu au depășit pragul de caniculă, adică 35 de grade.

"Am avut, luni, cinci cazuri de leșin, persoanele – toate adulți – fiind găsite pe stradă și transportate la Unitatea de Primire a Urgențelor din cadrul Spitalului Județean Sălaj-Zalău.

Alți doi adulți au fost aduși din Cehu Silvaniei la spitalul din Zalău, iar pentru alte șapte cazuri aparținătorii au solicitat ambulanța la domiciliu. Din acest total de 14 cazuri, patru au fost înregistrate la minori", a declarat Mihai Cheșeli.

El a mai spus că în Sălaj numărul cazurilor de lipotimii este surprinzător de mare, în condițiile în care în județ temperaturile continuă să nu depășească pragul de caniculă – adică 35 de grade Celsius. (Mediafax)