15 persoane au ajuns la spital după ce au mâncat la restaurantul care aparține unui hotel al MAI

Publicat: 20 07. 2013, 13:54
Actualizat: 29 07. 2014, 22:26

Cel puțin 15 persoane, printre care și copii s-au ales cu toxiinfecție alimentară după ce au mâncat la hotelul Meridian din Mamaia care aparține ministerului de Interne. Opt dintre ele au fost duse la spital aseară. Direcția medicală a MAI a demarat deja o anchetă epidemiologică pentru a vedea motivul pentru care turiștii au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară.

Potrivit turiștilor care au ajuns la spital, meniul servit aseară la hotelul MAI cuprindea tochitură și ciorbă de fasole, iar după ce au mâncat s-au simțit rău și au sunat la 112. Când au ajuns primele ambulanțe la hotel și alți turiști au cerut ajutor. Toți acuzau dureri abdominale și vărsături, simptomele unei toxiinfecții.

Ambulanțele au făcut naveta între Mamaia și Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. Unii au fost tratați în holul hotelului sau în camere, iar opt dintre cei cu probleme, cei mai mulți copii, au ajuns direct la spital.

Complexul hotelier din Mamaia în care s-au înregistrat cazurile de toxiinfecție alimentară aparține MAI, așa că persoanele cazate în acest hotel erau polițiști, jandarmi sau rude apropiate. Medicii de la Direcția medicală a Ministerului de Interne au deschis o anchetă epidemiologică în acest caz.