18 ani de închisoare pentru un bărbat care și-a ucis soția cu lovituri de cuțit

Publicat: 21 10. 2015, 18:20

Tribunalul Constanța a decis, miercuri, să-l condamne pe Dumitru Crăiță la 18 ani de închisoare pentru omor calificat, ca infracțiune de violență în familie. Instanța a decis să deducă din pedeapsa aplicată perioada reținerii și arestării preventive cu începere de la data de 24 mai 2015.

De asemenea, bărbatul este obligat de instanță să achite 4.000 de lei cheltuieli judiciare și încă 1.050 de lei pentru doi avocați desemnați din oficiu.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Constanța.

În 23 mai 2015, Dumitru Crăiță, din localitatea constănțeană Bărăganu, și-a ucis soția cu mai multe lovituri de cuțit. Bărbatul era supărat pentru că soția sa, în vârstă de 46 de ani, își găsise un loc de muncă în altă localitate din județ, iar el o acuza că l-a lăsat singur acasă.

După ce a înjunghiat-o pe femeie cu mai multe lovituri de cuțit, bărbatul a mers în spatele casei și a încercat să se spânzure cu un cablu. El a fost găsit de unul dintre cei doi copii ai familiei, care l-a dat jos și a alertat autoritățile.

La fața locului a ajuns o ambulanță, iar medicii au reușit să-l resusciteze pe bărbat, dar femeia nu a mai putut fi salvată.

Dumitru Crăiță a fost cercetat și judecat în stare de arest preventiv, el aflându-se în continuare după gratii.