2.000 de tineri au defilat prin Cluj, de Zilele Studenților Maghiari

Publicat: 04 05. 2016, 14:50
Actualizat: 04 05. 2016, 16:25

Președintele Uniunii Studențești Maghiare din Cluj-Napoca, Res Konrad Gergely, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că pe parcursul celor cinci zile ale Zilelor Studențești Maghiare, un număr de 58 de echipe formate din câte 35 de studenți se vor înfrunta în diverse probe, de la cele sportive, la cele de cultură generală sau concursuri de dans.

„Peste 2.000 de studenți maghiari din Cluj-Napoca participă la Zilele Studențești Maghiare și am pornit într-un marș festiv din Piața Unirii până în Pădurea Hoia, pe o distanță de patru kilometri, unde va avea loc prezentarea celor 58 de echipe a câte 35 de studenți. Prin acțiunea noastră vrem să arătăm în ce mod pașnic pot petrece studenții maghiari din oraș și să se vadă și câți studenți maghiari învață aici. Pe parcursul celor cinci zile ale Zilelor Studențești Maghiare din Cluj-Napoca, echipele se vor înfrunta în diverse probe, de la cele sportive, la cele de cultură generală sau concursuri de dans. Este cel mai mare eveniment organizat de studenții maghiari în anul 2016 în România”, a spus Res.

Potrivit acestuia, în cadrul evenimentului va avea loc și Olimpiada Studenților Maghiari de Pretutindeni și la care participă studenți maghiari din alte țări.

De asemenea, în fiecare seară vor avea loc petreceri, iar atmosfera va fi întreținută de diverse trupe și DJ, printre care DJ Shiver, Massive PDBR, DJ Mini, Kado și Dodo, Halott Pénz.

Zilele Studenților Maghiari din Cluj-Napoca se desfășoară în perioada 4 – 8 mai în organizarea Uniunii Studențești Maghiare.