20.000 de oameni au protestat la Chișinău. Manifestanții au îndemnat la nesupunere civică

Publicat: 05 10. 2015, 07:36

This browser does not support the video element.

Sute de simpatizanți ai opoziției din Republica Moldova au încercat, duminică, să intre cu forța în sediul Parlamentului, în cadrul unui nou miting organizat de Platforma Demnitate și Adevăr, la care participă circa 20.000 de persoane.

Un grup de simpatizanți ai Platformei civice Demnitate și Adevăr au venit în fața Parlamentului de la Chișinău. Unii protestatari s-au îmbrâncit cu forțele de ordine încercând să pătrundă în instituție, relatează site-ul Unimedia.md.

Aproximativ 10.000 de persoane s-au adunat duminică în centrul Chișinăului, acesta fiind al cincilea protest antiguvernamental din cadrul seriei inițiate pe 6 septembrie.

Mii de oameni au participat, în ultimele săptămâni, la mitinguri de protest organizate la Chișinău de Platforma Demnitate și Adevăr. Manifestanții cer demisia președintelui Nicolae Timofti, a Guvernului Valeriu Streleț și alegeri parlamentare anticipate. În plus, manifestanții cer găsirea vinovaților în cazul devalizării a trei bănci, de unde a dispărut suma de 1 miliard de dolari.

Protestatari proruși au blocat, de sâmbătă dimineață, circulația în centrul Chișinăului, instalând corturi pe bulevardul Ștefan cel Mare. Simpatizanții Partidului Socialiștilor și Partidului Nostru au blocat circulația pe bulevardul Stefan cel Mare pe o distanță de câteva sute de metri.