22 de morți în România, din cauza virusului WEST NILE

Publicat: 14 09. 2018, 18:18

This browser does not support the video element.

Un bărbat din județul Alba, care a murit, vineri, la Spitalul Județean de Urgență, în urma infecției cu virusul West Nile este al 22-lea caz de acest fel de anul acesta. Pacientul avea 71 de ani și suferea și de alte boli, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat de presă trimis, vineri, de Direcția de Sănătate Publică Alba, un vârstnic, din comuna Fărău, a murit la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia, acesta fiind internat pe secția de Anestezie și Terapie Intensivă.

„Bărbatul de 71 de ani, din comuna Fărău, județul Alba, diagnosticat cu virusul West Nile, a decedat, vineri, la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia. Pacientul avea și alte afecțiuni medicale, iar starea sa de sănătate s-a înrăutățit treptat”, potrivit DSP Alba.

Direcția de Sănătate Publică Alba a primit confirmarea existenței infecției cu virusul West Nile, joi, de la Centrul Regional de Sănătate Publică Cluj, în urma analizelor de laborator.

Primul caz de infecție cu virusul West Nile în Alba a fost confirmat la sfârșitul lunii august, la o femeie de 64 de ani, care între timp a fost externată din spital, starea sa de sănătate fiind bună.

Ministerul Sănătății a anunțat, vineri, că au fost înregistrate 196 de cazuri de meningite/meningo-encefalite cauzate de infecția cu virus West Nile și 21 de decese. Pacientul mort în județul Alba este al 22-lea caz înregistrat în țară.