• Publicat:
  • Actualizat:
Știri

3.000 de polițiști și 660 de radare, pe drumuri, de Paște. Află unde sunt radarele, gropile și punctele cu trafic aglomerat. Plus: deviza Poliției – „Ciocniți ouă, nu mașini”

3.000 de polițiști și 660 de radare, pe drumuri, de Paște. Află unde sunt radarele, gropile și punctele cu trafic aglomerat. Plus: deviza Poliției – „Ciocniți ouă, nu mașini”
Polițiștii de la Circulație vor avea din nou o grea misiune în perioada sărbătorilor pascale.

Șoferii nu primesc vești bune de Paște. În mai toată țara vaploua, iar pe șosele vor ieși 3.000 de polițiști echipați cu 660 deradare. Peste 400 din acestea sunt faimoasele radare invizibile.Numai DN1 și DN2 vor avea parte, fiecare, de câte 100 de radare.Traficul va fi mai dificil în zilele de vineri, sâmbătă și luni,iar cea mai mare aglomerație se va înregistra pe Valea Prahovei.Lucian Diniță, șeful Poliției Rutiere are o urare de Paște, pentrușoferi: „Ciocniți ouă, nu mașini!”.

3000 de polițiști

Polițiștii de la Circulație vor avea din nou o grea misiune înperioada sărbătorilor pascale. Pentru a face față traficului intensde pe principalele drumuri naționale, polițiștii vor ieși cu miile,iar ca dotări vor avea peste 400 de radare invizibile, la care sevor adăuga alte peste 200 de radare vechi. Potrivit polițiștilor dela Circulație, traficul va fi mai dificil în zilele de vineri,sâmbătă și luni, atunci când turiștii se vor îndrepta spredestinațiile minivacanței și apoi se vor întoarce acasă. Zilele devineri și sâmbătă vor ridica probleme în special celor din marileorașe care vor lua cu asalt supermarketurile pentru a-și facecumpărăturile de Paști. Probleme în trafic vor fi și în zone precumMoldova sau Bucovina, cunoscute pentru numărul mare de turiști,care se îndreaptă spre mănăstiri.

Numeroase echipaje de poliție vor fi prezente pe cele douăautostrăzi, în special pe Autostrada Soarelui, întrucât, dacăvremea va fi frumoasă, polițiștii cred că foarte mulți români vorprefera să meargă la mare. O atenție sporită va fi acordată șitronsonului dintre ieșirea de pe autostradă și Constanța, petraseul Cernavodă – Medgidia. Atât pe DN1, cât și pe DN2 se vorafla câte aproximativ 100 de radare care vor supraveghea traficul,pentru a identifica șoferii indisciplinați și în special pevitezomani. Pe DN1, traseul vizează ruta București, Valea Prahovei,Brașov, Târgu Mureș, Borș. Polițiștii estimează că cea mai mareaglomerație va fi în zona stațiunilor de pe Valea Prahovei.

Ca rută ocolitoare, aceștia sugerează folosirea drumului DN 1Acare trece prin Cheia. Pe DN2, echipajele Poliției Rutiere vor fidispuse pe traseul București, Buzău, Focșani, Bacău, Suceava,Siret, cele mai mari probleme, în funcție de intensitateatraficului, putând apărea între București și Buzău. În ceea ceprivește DN6, care urmează traseul București – Alexandria, TurnuSeverin, Orșova se estimează că mai aglomerat va fi traseul întreCapitală și Alexandria. DN7 e un alt drum național, unde de regulăau loc foarte multe accidente rutiere, în special pe Valea Oltului.Acesta urmează traseul București, Pitești, Râmnicu Vâlcea, Sibiu,Sebeș, Deva, Nădlac.

Unde vor fi puse radarele

Pe aceste trasee, dar și pe alte numeroase drumuri din întreagațară vor fi amplasate peste 660 de aparate radar, dintre careaproape 450 sunt dotate cu tehnologia specială care le facenedetectabile. O atenție specială va fi acordată zonelor defrontieră. La granița de vest, polițiștii români vor lucra întandem cu cei maghiari, formând o adevărată rețea încrucișată deradare, în zonele Borș, Vârșan, Turnu, Nădlac și Cenad. În parteade sud, agenții români vor face echipă cu cei bulgari, în zonele degraniță de pe raza județelor Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu,Călărași și Constanța. „Așa am procedat anul trecut în vară, învârf de sezon, iar rezultatul a fost reducerea semnificativă anumărului de accidente rutiere”, ne-a declarat comisarul-șef LucianDiniță, șeful Poliției Rutiere.

În plus, echipajele de la sol, care vor patrula pe șoselelețării, vor beneficia de sprijin aerian, elicopterele Ministeruluide Interne urmând să survoleze în zilele de vineri, sâmbătă și luniîn special DN1 și Autostrada Soarelui. În total, peste 3.000 depolițiști de la Circulație au fost mobilizați în perioadasărbătorilor pascale, iar sfatul Poliției Rutiere către șoferiiaflați în trafic în această perioadă este să manifeste o prudențăridicată la volan, să nu conducă cu viteză excesivă, să nu consumebăuturi alcoolice și să respecte cu strictețe indicațiile agențilordin teren.

Inchide