40 de tone de carne stricată, confiscate de polițiști în Popești Leordeni

Publicat: 28 02. 2016, 14:40
Actualizat: 12 10. 2016, 05:33

This browser does not support the video element.

Polițiștii au realizat un control la o societate comercială care avea drept activitate principală comercializarea cerealelor și au descoperit astfel într-un depozit din Popești Leordeni 22 de tone de carne de pasăre expirată.

Agenții au mai descoperit și alte 2,5 tone de carne ce urmau să fie vândute în magazine, după ce au oprit pentru control o autoutilitară care transporta marfa către un agent economic din Iași. Aceste produse erau expirate din noiembrie 2015. În urma verificărilor polițiștii au mai descoperit și că proprietarul mărfii ar fi prezentat societății depozitare declarații de conformitate falsificate.

Pe lângă confiscarea celor aproximativ 25 de tone de carne de pasăre, agenții au mai dispus și ridicarea altor 15 tone de carne care, deși nu depășiseră termenul de valabilitate, trebuie expertizate de specialiștii Autorității Naționale Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.

Cercetările continuă, iar proprietarii mărfii ar putea fi acuzați de comercializare de produse alimentare alterate, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.