70 de angajați ai Spitalului Județean Timișoara, audiați în cazul decesului unei arhitecte

Publicat: 15 04. 2016, 15:46

Potrivit reprezentanților Spitalului Județean Timișoara, aproximativ 70 de angajați ai acestei instituții medicale, în special medici și asistente de la Secția Anestezie și Terapie Intensivă, au fost chemați la audieri la sediul IPJ Timiș, într-un dosar ce vizează decesul arhitectei Anca Petrescu.

„Sunt mai mulți colegi chemați în vederea audierii. Ultimii colegi sunt programați în 20 aprilie. Sunt aproximativ 70 de colegi. Toți suntem audiați în calitate de martori. Au decurs civilizat și normal audierile”, a declarat doctorul Marius Păpurică, de la secția ATI a Spitalului Județean Timișoara.

Audierile personalului de la Spitalul Județean Timișoara au început joi, la sediul IPJ Timiș. Sunt audiați doctori, asistente și alți angajați ai spitalului.

Conform doctorilor, sunt chemați, în medie 9 – 10 angajați de la spital pe zi, în total fiind vorba de aproximativ 70 de persoane de la Spitalul Județean din Timișoara care au fost sau vor fi audiate, toate în calitate de martor, până în 20 aprilie. Spitalul le-a pus la dispoziție angajaților un jurist.

Arhitecta Anca Petrescu, cunoscută pentru proiectarea Casei Poporului, a murit în toamna anului 2013 în urma unui accident rutier petrecut în județul Timiș. Inițial, ea a fost tratată la Spitalul Județean din Timișoara, iar, după aproximativ o lună, a fost transferată la Spitalul Floreasca din București, unde ar fi ajuns infectată cu pioceanic.