– 9 grade Celsius la Miercurea Ciuc

Publicat: 05 10. 2013, 10:00
Actualizat: 01 04. 2019, 00:40

Cele mai scăzute temperaturi în zonele locuite din țară s-au înregistrat, sâmbătă dimineata, în județul Harghita, unde mercurul termometrelor a coborât până la minus 9 grade Celsius la Miercurea, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Dimineața de sâmbătă a fost cea mai rece din actualul sezon, temperaturile scăzând cu cel puțin opt grade Celsius de la o zi la alta, apropiindu-se de limita gerului în Miercurea Ciuc.

Meteorologul Tanko Karoly, de la Stația Meteorologică Miercurea Ciuc, a declarat corespondentului MEDIAFAX că temperatura de minus 9 grade Celsius a fost înregistrată în municipiul reședință de județ în jurul orei 6.30.

„Este cea mai scăzută temperatură pe care am înregistrat-o în sezonul actual. La Miercurea Ciuc, minima a fost de minus 9 grade Celsius”, a precizat Tanko Karoly.

La Joseni, meteorologii au măsurat minus 7 grade Celsius, iar la Toplița minus 6,4 grade.

Temperatura a coborât sub limita înghețului și la Odorheiu Secuiesc, unde termometrele au indicat o minimă de minus 5 grade Celsius, iar termometrele de la Stația Meteo Bucin au măsurat minus 4 grade.

Din datele culese de la stațiile Meteo din județ, reiese că în Harghita s-au înregistrat temperaturi negative în toate localitățile, determinând apariția unui strat consistent de brumă și îngheț la sol.

Valori termice asemănătoare celor de sâmbătă dimineață s-au înregistrat, anul trecut, abia la începutul lunii noiembrie în județ.

Minima absolută a lunii octombrie în Harghita, de minus 13,5 grade Celsius, a fost consemnată la Miercurea Ciuc în anul 1988, în vreme ce maxima absolută, de 30,6 grade, a fost înregistrată în octombrie 1952, în aceeași localitate.