A comis un viol cu ani în urmă, apoi a fugit în Spania. Când s-a întors în România, polițișții îl așteptau

Publicat: 02 09. 2015, 16:17
Actualizat: 03 02. 2019, 20:24

Judecătoria Pitești a respins, miercuri, propunerea de arestare preventivă formulată de procurorii argeșeni pe numele unui bărbat de 65 de ani din Pitești, suspectat că în anul 2009 a violat o fată de 12 ani, după care a fugit din țară, magistrații Judecătoriei decizând plasarea suspectului sub control judiciar, au declarat, corespondentului MEDIAFAX, surse judiciare.

Conform surselor citate, în anul 2009 piteșteanul ar fi violat o fată în vârstă de 12 ani, care îi era vecină. Familia fetei a reclamat încă de atunci violul, iar polițiștii și procurorii au deschis un dosar penal, însă suspectul a plecat din țară.

Autoritățile române au aflat că este în Spania și au luat legătura cu autoritățile spaniole cu care au colaborat în acest caz, iar marți polițiștii argeșeni l-au prins pe bărbat, în condițiile în care aveau informații potrivit cărora acesta revenise în România.

Imediat după ce a fost prins, bărbatul a fost dus la audieri și a fost reținut, iar miercuri a fost prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă, aceasta fiind respinsă.

Decizia Judecătoriei Pitești nu este definitivă, putând fi contestată.