A fost concediat pentru un reportaj de la un târg de mărțișoare. Acum, acest fost angajat al unei televiziuni din România a câștigat în instanță despăgubiri de peste 80.000 de lei

Publicat: 03 02. 2015, 16:47

Un jurnalist din Constanța a câștigat în instanța dreptul de a i se plăti o despăgubire egală cu salariile restante, majorate și actualizate, asta după ce a fost concediat abuziv de DIGI 24, informează Reporter Virtual.

Concret, Marius Panțu, cameraman la vremea respectivă, a fost concediat după ce pe un alt site apăruse o știre potrivit căreia a „prelucrat” un reportaj de la un târg de mărțișoare. În imaginile prezentate de Digi 24, era prezentat un client, care „venise chiar în prima zi a târgului să-i cumpere cadou iubitei sale”. În realitate, respectivul client era chiar unul dintre organizatorii târgului.

După ce știrea a fost publicată, Digi 24 l-a concediat pe operatorul de imagine, iar de atunci, timp de doi ani, s-a bătut în instanță pentru drepturile sale. În opinia lui, el nici măcar nu a știut pe cine intervieva, ci reporterul a fost cel care a ales personajele.

Astfel, Tribunalul Constanța i-a dat câștig de cauză cameramanului, compania RCS-RDS a făcut recurs, iar Curtea de Apel a menținut decizia primei instanțe.

„Admite cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul PANȚU MARIUS în contradictoriu cu pârâta SC RCS&RDS SA. Anulează decizia nr.2921/28.02.2013 și decizia nr. DJ 4277/28.03.2013 emise de pârâtă. Ia act de renunțarea reclamantului la judecata cererii privind reintegrarea în postul deținut anterior. Obligă pârâta să plătească reclamantului o despăgubire egală cu salariile indexate, majorate și reactualizate și cu celelelte drepturi de care ar fi beneficiat, de la data de 1.03.2013 și până la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. Obligă pârâta să plătească reclamantului suma de 4060 lei reprezentând cheltuieli de judecată. Executorie”, arată decizia instanței.

Potrivit sursei citate, suma totală pe care Digi 24 o are de plătit lui Marius Panțu depășește 80.000 de lei.