A fost stabilită cauza morții în cazul bebelușului mort la Galați

Publicat: 03 11. 2014, 17:02

Potrivit unor surse medicale, certificatul constatator în urma necropsiei indică drept cauze ale decesului o „insuficiență cardio-respiratorie” și o „pneumopatie congestivă”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Bebelușul s-a născut în 27 octombrie, în jurul orei 2.00, pe cale naturală, având o fractură claviculară, a fost bandajat cu o fașă elastică și a rămas în spital până în 30 octombrie, dar la scurt timp după externare a decedat.

În acest caz, Direcția de Sănătate Publică Galați a transmis, vineri, o informare la Ministerul Sănătății și a solicitat Spitalului Județean Galați să facă o anchetă internă.

„Ne-am autosesizat informând Ministerul Sănătății și am cerut Spitalului Județean desfășurarea unei anchete”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Galați, Liliana Iordăchescu.

De altfel, reprezentanții Spitalului Județean din Galați au anunțat încă de vineri că la unitatea medicală a fost deschisă o anchetă internă în cazul morții bebeșului, după ce părinții acestuia, Petrică Paraschiv și Carmen Dărăbană, din comuna gălățeană Suhurlui, au depus o plângere de malpraxis.

De asemenea, reprezentanții spitalului au sesizat și Colegiul Medicilor, în același timp Poliția Galați deschizând o anchetă în acest caz pentru ucidere din culpă.

„Am fost sesizați cu privire la decesul unui copil și a fost deschisă o anchetă pentru ucidere din culpă”, declara purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Galați, Cristina Tatulici.