A încercat să-și scape fiul care a fugit de la locul unui accident și a ajuns și ea în arest

Publicat: 11 09. 2015, 21:33

Potrivit Parchetului Judecătoriei Câmpulung Moldovenesc, un tânăr este cercetat pentru părăsirea locului accidentului sau modificarea ori ștergerea urmelor acestuia, după ce, în 30 august, a intrat cu mașina pe care o conducea, din cauza vitezei și a nepăstrării distanței în mers, într-un autoturism condus de o femeie din Republica Moldova, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În urma impactului, autoturismul condus de tânăr a fost proiectat într-un stâlp al rețelei electrice și într-o mașină staționată, iar o femeie din Ucraina, aflată în autoturismul condus de moldoveancă, a fost rănită, necesitând îngrijiri medicale.

Șoferul a părăsit locul accidentului, fiind identificat ulterior de polițiști.

În acest caz, mama tânărului este cercetată pentru influențarea declarațiilor și inducerea în eroare a organelor judiciare.

Potrivit anchetatorilor, femeia a mers la locul accidentului unde a luat legătura cu martorii și a încercat să îi determine, promițând diferite sume de bani, să dea declarații mincinoase în fața organelor de cercetare penală și să nu îl indice pe fiul ei ca fiind cel aflat la volan.

Femeia a declarat în scris în fața polițiștilor că ea a condus autoturismul și că ea a provocat accidentul, a semnat declarația de consimțământ pentru prelevare de mostre biologice – alcoolemie, încercând să ducă în eroare organele de cercetare penală, pentru a-l scăpa de răspundere penală pe fiul său pentru părăsirea locului accidentului.

Mama și fiul au fost reținuți, joi după-amiază, iar tânărul a fost arestat preventiv de Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, femeia fiind cercetată sub control judiciar.