A murit actrița din „Pe aripile vântului”, Ann Rutherford

Publicat: 12 06. 2012, 21:49
Actualizat: 23 07. 2012, 20:22

Ann Rutherford, cunoscută pentru rolul ei din fimul „Pe aripile vântului” a murit la vârsta de 94 de ani, potrivit BBC. Actrița a interpretat rolul surorii mai mici a lui Scarlett O’Hara, Careen.

Ann Rutherford a mai interpretat alături de Mickey Rooney, rolul iubitei acestuia, Polly Benedict, în serialul de cursă lungă „Andy Hardy”, produsă  de de MGM.

Prietena ei apropiată, actrița Anne Jeffreys, a confirmat că artista a murit luni seara, în casa ei din Beverley Hills. Jeffreys a declarat pentru Los Angeles Times că Ann Rutherford suferea de inimă. 

Rutherford s-a lansat în adolescență în westernuri, alături de John Wayne și s-a retras din carieră în 1976.

De altfel, în 1989 ea era printre cei 10 supraviețuitori din distribuția filmului care a consacrat-o, „Pe aripile vântului”, atunci când a avut loc în Atlanta celebrarea a 50 de ani de la lansarea producției cinematografice. 

Ann Rutherford spunea că indiferent de restul lucrurilor pe care le-a făcut în carieră, cel mai important lucru din cariera ei va rămâne roul din „Pe aripile vântului”. „Pe placa mortuară a tuturor ca scrie că am jucat în acest film și ar trebui să fim mândri de asta”, spune Ann Rutherford despre ea și ceilalți actori din distribuția „Pe aripile vântului”.