A murit Constantin Stroe. Fostul director al Uzinei Dacia avea 74 de ani

Publicat: 18 12. 2016, 11:20

Constantin Stroe, președintele Asociației Construc­torilor de Automobile din România (ACAROM) și membru în consiliul de administrație al Automobile Dacia, a murit sâmbătă. 

Constantin Stroe suferise în urmă cu o lună un accident vascular cerebral și a trebuit să fie operat. El e omul care a stat în spatele privatizarii automobile Dacia și i se datorează venirea Renault la Mioveni in 1999. 

Constantin Stroe avea funcția de președinte onorific al noului club FC Argeș. În anii ’90, FC Argeș a reușit performanțe importante în cupele europene, avându-l pe Constantin Stroe în conducere și fiind susținut financiar de Dacia.

Cu o echipă care îi avea în componență pe Jean Barbu și Adi Mutu, piteștenii au jucat în Cupa UEFA în sezonul 1998/99, trecând de Dinamo Baku și Istanbulspor, înainte de a fi eliminați de Celta Vigo. FC Argeș nu mai participase în competițiile continentale din 1981 și, din 1998, nu a mai reușit să revină în Europa.

Constantin Stroe s-a retras de la conducerea lui FC Argeș când Renault a decis ca Uzinele Dacia să nu mai sprijine financiar echipa de fotbal.

În 2004, a fost decorat de statul francez cu distincția Cavaler al Ordinului Național al Legiunii de Onoare. In 2012, Constantin Stroe a fost decorat de statul român cu Ordinul Național Serviciul Credincios în grad de Cavaler.

Pe lângă poziția de la Dacia, Constantin Stroe a fost Președintele Asociației Constructorilor Români de Automobile.