A murit după ce l-a înțepat o viespe uriașă

Publicat: 22 07. 2015, 14:42
Actualizat: 28 09. 2018, 00:17

De loc din satul Vasile Goldiș, omul executa, alături de un alt bărbat, lucrări de exploatare forestieră în zona localității Cuied. Amândoi au fost înțepați de insecta ucigașă, dar reacția la înțepătură a fost diferită.

„Au fost solicitate acolo o ambulanță și o autospecială SMURD. Se presupune că e o înțepătură de viespe din aceea mare, găun. Amândoi au dezvoltat reacții anafilactice la înțepături, dar unul a ajuns la spital în stare stabilă, iar cel de al doilea nu avea semne vitale nici în momentul prezentării la Urgențe. Era în stop cardio-respirator, în curs de resuscitare. S-au continuat manevrele de resuscitare la spital, conform protocoalelor în vigoare, fără rezultat. Ulterior s-a declarat decesul” – precizează, pentru aradon.ro , dr. Cristian Sârb, manager al Spitalului de Boli Cronice din Sebiș.

A fost anunțată Poliția, care a demarat cercetări specifice, și Serviciul Județean de Medicina Legală care a preluat cadavrul pentru necropsie.
Cel de al doilea bărbat înțepat de găun a rămas internat în spital, pentru a fi ținut sub observație. A fost externat miercuri dimineața, în stare bună. A avut noroc.