A murit unul dintre cei mai respectați medici din țară, fost secretar de stat în Ministerul Sănătății

Publicat: 19 10. 2020, 11:01
A murit unul dintre cei mai respectați medici din țară, fost secretar de stat în Ministerul Sănătății / Foto caracter ilustrativ: Pixabay.com

Cristian Irimie, fost secretar de stat în Ministerul Sănătății și unul dintre cei mai respectați medici din Suceava, a murit luni dimineață, în urma unui infarct.

Cristian Irimia avea 67 de ani. Medicul specialist în obstretică-ginecologie suferea de mai mulți ani de cancer la colon, scrie antena3.ro.

Potrivit primelor informații, Cristian Irimie a decedat în urma unui stop cardio-respirator, anunță presa locală.

Fost secretar de stat în Ministerul Sănătății, Cristian Irimie a condus Direcția de Sănătate Publică Suceava și Spitalul Județean Sf. Ioan cel Nou din Suceava.

Irimie a fost consilier județean, iar în ultimii ani a activat ca și consilier local în Suceava.

În primăvara anului 2018, pe când coordona Secția de Obstretică-Ginecologie a Spitalului Județean Suceava, doctorul Irimie s-a pensionat.

Foto: newsbucovina.ro

Un ambulanțier infectat cu SARS-CoV-2 s-a sinucis la spital! Ce le-a spus colegilor de salon, înainte de a recurge la gestul extrem

Un ambulanțier din Teleorman, în vârstă de 57 de ani s-a sinucis, duminică, aruncându-se de la etajul al treilea al spitalului unde era internat, infectat fiind cu noul coronavirus. Potrivit medicilor, bărbatul avea o stare bună, cu simptome ușoare și ceruse să fie exernat pentru a sta în izolare la domiciliu. Conform anchetei, pacientul le-ar fi spus colegilor de salon, înainte de a se siuncide că nu vrea să-și infecteze familia.

Înainte de a recurge la gestul extrem, bărbatul ar fi avut un dialog cu colegii de salon, cărora le-ar fi spus: „Nu vreau să-mi infectez familia și nu doresc ca ai mei să aibă de suferit”.  De asemenea, bărbatul ar fi spus înainte de a pleca la baie: „să nu fie acuzat nimeni, pentru că nimeni nu este de vină”.

Adrian Streinu-Cercel, diagnostic dur pentru pacienții Covid-19: „La cazurile severe…”

Medicul Adrian Streinu-Cercel a fost întrebat dacă este de acord cu specialiștii care spun că Hidroxicolorochina a fost ineficientă și chiar a crescut rata de mortalitate a pacienților cu coronavirus.