A primit prin poștă GUNOIUL aruncat pe marginea drumului. Lecție de civilizație prin corespondență

Publicat: 28 07. 2018, 10:57

O femeie din județul Mehedinți a primit acasă un colet cu gunoiul menajer pe care l-a aruncat pe marginea unei șosele din Gorj. Un trecător a decis să-i trimită acasă pachetul, după ce a găsit printre resturi și facturi cu datele personale ale tinerei, transmite corespondentul Mediafax

Bărbatul ieșise la cules de plante medicinale pe dealul Bujorăscu din județul Gorj, când a văzut câțiva drumari care strângeau gunoiul aruncat de cineva pe marginea drumului. „Stați că i-o facem,” i-a oprit revoltat omul pe lucrători, după ce a observat printre resturi niște hârtii cu adresa persoanei care aruncase resturile. „Îi trimitem gunoiul acasă!”

Zis și făcut! El a strâns gunoiul, l-a pus într-o cutie încăpătoare și a expediat coletul la adresa de pe documentele lăsate printre deșeuri.

„O femeie a aruncat gunoiul și un cetățean intrigat, cu puternic simț civic, i-a trimis coletul acasă. Lăsase în gunoi și facturi, dar și alte acte,” povestește Ion Tudor, șeful Secției Drumuri Naționale Târgu-Jiu. „Este un exemplu de urmat, poate așa o să se înțeleagă că nu este normal să aruncăm gunoiul peste tot. Îl felicităm pe domnul care a făcut acest gest. Gunoiul a ajuns la destinatie, 11 kilograme în total și a fost primit, nu s-a întors la expeditor. Omul a trimis coletul cu confirmare de primire.”

În luna iulie, în cadrul unei acțiuni de ecologizare, drumarii au găsit un sicriu cu oseminte umane, pe marginea Drumului Național 67, în comuna Lelești, din Gorj.