A reușit să scape de ÎNCHISOARE, după ce le-a spus judecătorilor că are frică de ace! Șoferul din Galați fusese prins beat la volan

Publicat: 08 02. 2023, 15:53
Actualizat: 08 02. 2023, 15:56

Un șofer român din Galați a scăpat de închisoare, după ce a fost prins beat la volanul autoturismului, dar explicația pe care le-a dat-o oamenilor legii l-a salvat! Bărbatul a spus că îi este frică de ace, motiv pentru care a scăpat basma curată.

Şoferul din Galaţi a fost prins în trafic, pe 16 august 2020, pe DJ 253, pe raza localităţii Băleni, iar în urma testării cu aparatul etilotest a reieşit că avea o alcoolemie de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Şoferul a atacat sentinţa la Curtea de Apel Galaţi şi a reuşit să îi convingă pe judecători că a refuzat să îi fie recoltate probe biologice pentru că îi este frică de sânge.

Șoferul trebuie să presteze 90 de zile de muncă în folosul comunității

Astfel, judecătorii au decis ca acesta să nu execute pedeapsa de un an de închisoare, după o decizie luată pe 2 februarie 2023, potrivit Adevărul.ro.

„Executarea efectivă a pedepsei stabilite în prezenta cauză pare disproporţionată raportat la pericolul social al faptei imputate şi la împrejurările concrete ale săvârşirii acesteia.

Apreciem aşadar că scopul pedepsei poate fi atins şi prin suspendarea sub supraveghere a executării acesteia”, a stabilit instanța de judecată, care l-a obligat pe bărbat să presteze 90 de zile de muncă neremunerată în interesul comunității.