A ucis la 16 ani un bătrân pentru a-i fura banii de înmormântare

Publicat: 12 03. 2014, 17:55
Actualizat: 18 05. 2015, 18:40

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, procurorul Iolanda Drăguț, Tribunalul Argeș a emis, miercuri, mandate de arestare preventivă pentru un tânăr de 16 ani, acuzat de omor, și pentru alți doi bărbați, acuzați de complicitate la omor.

Tânărul este acuzat că, în noaptea de 20 februarie, a intrat, împreună cu un prieten, în casa unui bătrân din comuna Merișani despre care avea informații că are o sumă mare de bani. Cei doi au primit această informație de la un al treilea bărbat.

Tânărul de 16 ani l-a atacat pe bătrân, în condițiile în care acesta ținea banii asupra sa, l-a asfixiat apoi cu o căciulă, după care a luat suma de 10.500 de lei. Bătrânul obținuse banii respectivi în urma vânzării unui teren și îi păstra pentru înmormântare.

Bătrânul a fost găsit mort, a doua zi, de către fiica sa. Pe trupul bătrânului nu au fost găsite urme de violență, dar necropsia a arătat că moartea a fost cauzată de asfixie mecanică.

Potrivit procurorilor, tânărul de 16 ani, care l-a ucis pe bătrân și a luat banii, le-a spus celorlalți doi că nu a găsit decât 3.000 de lei, pe care i-a împărțit cu aceștia, restul banilor cheltuindu-l pentru el.

După comiterea jafului, tinerii au mers cu banii luați de la bătrân la un salon de masaj erotic și la jocuri de noroc, iar adolescentul a mers la București, unde și-a cumpărat haine.

În același dosar, un al patrulea bărbat a fost pus sub control judiciar sub acuzația de tăinuire, procurorii stabilind că el știa de fapta tânărului de 16 ani și a ascuns acest lucru organelor judiciare.