Absolvenții de liceu pot depune actele pentru indemnizația de șomaj. Ce sumă vor primi

Publicat: 05 07. 2017, 19:02
Actualizat: 05 07. 2017, 22:42

Indemnizația de șomaj se acordă absolvenților, la cerere, pe o perioadă de șase luni, calculată de la data expirării celor 60 de zile de la absolvire și constă într-o sumă fixă, lunară, neimpozabilă, de 250 de lei. Acest termen de 60 de zile începe de la data de 25 mai, când, conform Ministerului Educației, se încheie anul școlar pentru clasele terminale.

Înregistrarea absolvenților ca persoane în căutarea unui loc de muncă se realizează prin depunerea la agenție a unui dosar care să cuprindă următoarele documente: act de studii – original și copie, act de identitate – original și copie, adeverință medicală din care să rezulte faptul că persoana este clinic sănătoasă, aptă de muncă.

Absolvenții care decid să își continue studiile, precum și cei care nu au respectat termenul de depunere a dosarului de 60 de zile de la absolvire, nu vor beneficia de cei 250 de lei, precizează AJOFM.

Totodată, absolvenții instituțiilor de învățământ înregistrați la AJOFM Ilfov beneficiază de informare și consiliere profesională, mediere pentru identificarea unui loc de muncă și pot participa la programe de formare profesională.