Accident aviatic grav la Brăila

Publicat: 29 05. 2016, 10:27
Actualizat: 29 05. 2016, 12:28

Accidentul s-a petrecut în jurul orei 20.30, cand pilotul Marius Alexandru Iordan, în vârstă de 54 de ani, a ratat aterizarea și aparatul ultraușor s-a prăbușit, informează știrileprotv.ro

Bărbatul a suferit leziuni și fracturi la torace și șolduri, un traumatism cranian și un șoc hemoragic. A fost preluat de urgență de o ambulanță și dus la Spitalul Județean din Brăila.

În urma investigatiilor, medicii au decis sa fie transferat la Bucuresti, la Bagdasar Arseni, unde pacientul a ajuns în stare gravă.

Martorii spun că la aterizare, aparatul de zbor s-ar fi izbit de drumul judetean, acesta fiind mai înalt cu un metru și jumătate decât pista de aterizare. Pilotul n-ar fi apreciat corect distanța și în urma coliziunii motodeltapanul s-ar fi zdrobit mai afirmă cei prezenți la fața locului.

„L-am dus la spital.A racordat gresit panta de aterizare… Șoseaua este aproape de pista la 1 metru mai sus” – povesteste un martor.

Accidentul a avut loc după încheierea mitingului aviatic, desfășurat pe aerodromul Vădeni. Pilotul participase, în timpul zilei, la  competiție, iar spre seară el a  iesit, spun organizatortii, la un zbor, pe cont propriu, în afara comptiției. Atunci s-a întâmplat accidentul, în momentul când pilotul se pregătea de aterizare deoarece ar fi zburat prea jos, iar aparatul a atins cu roțile drumul judetean, mai înalt cu un metru și jumătate fașă de pistă. Apoi, s-a rasturnat. Ambulanța a fost chemată de martorii la incident pentru a-i acorda primul ajutor vicitimei.

Dr. Florin Stefan de la Ambulanța Braila a decalrat că starea pilotului ar fi putut fi mult mai gravă si că  „a avut mare noroc, că nu a luat foc. Noi, ne-am și intoxicat cu vapori de benzină, hainele lui erau îmbibate cu benzină, bine ca nu a luat foc.”

Cercetările au fost preluate de un procuror, iar cauza va fi investigată și de Autoritatea Aeronautică Română.