Accident cu 11 răniți, printre care și un copil de trei ani, pe DN1, în județul Brașov

Publicat: 22 04. 2014, 22:12
Actualizat: 29 07. 2014, 19:47

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Județene Brașov, comisar șef Liviu Naghi, accidentul s-a petrecut la ora 20.30, după ce un șofer de 28 de ani, din Vaslui, care conducea dinspre Brașov spre Sibiu, nu a adaptat viteza la condițiile de drum, carosabilul fiind umed, iar în dreptul localității Perșani a pierdut controlul mașinii și a ajuns pe contrasens, de unde venea un microbuz, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Șoferul microbuzului a vrut să evite impactul și a tras de volan în partea dreaptă, ajungând pe trotuar, unde a lovit o femeie de 34 de ani și un copil de trei ani și jumătate”, a declarat Naghi corespondentului MEDIAFAX.

În microbuzul de transport persoane, care aparține unei firme din Sibiu, se aflau 17 pasageri și șoferul, șapte dintre pasageri fiind răniți și transportați la spital, fiind rănit și șoferul care a provocat accidentul.

La locul accidentului au intervenit patru echipaje SMURD și cinci ambulanțe care au preluat răniții și i-au transportat la Spitalul Județean Brașov și la Spitalul Municipal Făgăraș.

De asemenea, ISU Brașov a intervenit cu o autospecială cu apă și spumă și un echipaj de descarcerare, însă nu a fost nevoie de intervenția acestora, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Brașov, Ciprian Nan.

Cel mai grav sunt cei doi pietoni, femeia și copilul acesteia, care au suferit fracturi la membre și traumatisme craniene. Ceilalți răniți au suferit diverse traumatisme și fracturi, însă se află în afara pericolului, potrivit sursei citate.

Circulația în zonă a fost blocată, urmând să fie reluată în jurul orei 22.00, după finalizarea cercetărilor la fața locului.

Mihaela Grădinaru, corespondenti@mediafax.ro