ACCIDENT DE AUTOCAR. Autovehiculul s-a RĂSTURNAT în apropiere de vama arădeană Nădlac. O persoană a murit

Publicat: 15 07. 2012, 17:26
Actualizat: 04 07. 2013, 10:47

Un autocar cu 42 de pasageri s-a răsturnat, duminică după-amiază, în apropiere de vama arădeană Nădlac, la fața locului deplasându-se mai multe echipaje SMURD și polițiști, transmite corespondentul MEDIAFAX. Accidentul a avut loc pe drumul european care face legătura între Nădlac și Arad, iar în urma lui o persoană a decedat și alte 20 au fost rănite, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Arad, Lorena Radu.

„Informațiile primite inițial de pe teren de la colegi au fost eronate. Până acum a fost declarat un deces, o pasageră”, a continuat Lorena Radu.

Referitor la cauzele accidentului, Lorena Radu a declarat că „șoferul nu a adaptat viteza la condițiile de drum alunecos” și a intrat în derapaj într-o curbă, autocarul răsturnându-se pe marginea drumului.

Pasagerii care nu au fost răniți sunt în continuare la fața locului, urmând să fie preluați de un alt autocar pentru a fi duși la destinații.

Potrivit lui Vasile Ciceac, primarul localității Nădlac, pasagerii autocarului sunt români care se întorceau din vacanță din Olanda.

15 ambulanțe, 5 echipaje SMURD și două de pompieri s-au deplasat la fața locului, răniții fiind transportați la Spitalul Județean Arad. Potrivit reprezentanților Prefecturii Arad, la locul accidentului a fost solicitat să intervină un elicopter SMURD care să transporte doi răniți aflați în stare gravă.

Traficul în zona în care s-a răsturnat autocarul este blocat, autoritățile estimând că circulația ar putea fi reluată în două ore.

Martorii în trafic au anunțat la 112 că un autocar cu zeci de pasageri s-a răsturnat pe DN 7, în apropiere de vama arădeană Nădlac, existând mai mulți morți și răniți.