ACCIDENT. Doi români s-au prăbușit cu mașina de pe un pod din Italia! Niciunul nu a supraviețuit

Publicat: 15 06. 2020, 16:59
Actualizat: 15 06. 2020, 18:18
ACCIDENT. Doi români s-au prăbușit cu mașina de pe un pod! Niciunul nu a supraviețuit / Sursa foto: Corriere della Sera

O veste proastă a întristat comunitatea românilor din Italia. Duminică seară, în zona metropolitană a orașului Milano, doi cetățeni români și-au pierdut viața într-un accident auto care i-a șocat pe localnici.

Mașina pe care o conducea un șofer român a zburat pur și simplu de pe un pod, lângă Vermezzo, în zona metropolitană de nord a orașului Milano, informează presa peninsulară.

Potrivit publicației Corriere della Sera, autoturismul era condus cu mare viteză și a derapat de pe carosabilul umed. Din cauza neadaptării vitezei la condițiile de drum, șoferul a scăpat controlul mașinii și pur și simplu a zburat peste pod 6 metri în aer, prăbușindu-se într-un canal.

Alertați de martori, pompierii au ajuns imediat la locul accidentului. Din păcate, echipajele de salvatori doar au constatat decesul celor doi români din autoturism. Cel mai probabil, cred polițiștii italieni, pasagerii din mașină au decedat pe loc în urma impactului cu solul.

Totuși, accidentul este în continuare investigat de carabinierii din Abbiategrasso.

România, cea mai mare rată a mortalității în accidente rutiere

Altfel, conform unui raport al Comisiei Europene, România înregistrează cea mai mare rată a mortalității în urma accidentelor rutiere din Uniunea Europeană, cu 96 de decese la milionul de locuitori.

Media europeană, arată C.E., este de 51 de morți la milionul de locuitori.

„Cele mai sigure drumuri sunt în Suedia, cu 22 de decese la milionul de locuitori, și Irlanda, cu 29 de decese cauzate de accidente rutiere. În timp ce România, cu 96 de decese la un milion de locuitori, Bulgaria, cu 89 de decese și Polonia cu 77, înregistrează cele mai mai rate de mortalitate în 2019”, se arată în raport.